Presentació


Vivim en un context històric en el que la societat demanda més llibertat individual i col·lectiva i una més gran participació en la capacitat de decisió per part de la ciutadania. El model de democràcia representativa-liberal està en crisi, les dificultats econòmiques malmeten el benestar i el progrés, i la construcció europea sostinguda amb un gran consens durant les darreres dècades, sembla haver arribat a un punt d’inflexió. Davant aquesta situació, el risc que apareguin populismes que amenacin les llibertats civils i les societats democràtiques, és un fet del que ja en tenim constància.

És en aquest context que organitzem la trobada internacional (workshop) “Crisi i llibertats civils” que se celebrarà a Barcelona el 15 de novembre de 2013, una iniciativa promoguda per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia en el marc del Programa: Tricentenari 1714X2014 Viure Lliure, de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta jornada té com a objectiu aportar coneixement, compartir experiències i debatre sobre els efectes més invisibles que la crisi econòmica està provocant a Europa: les de les llibertats civils.

Aquesta jornada es planteja a partir de diferents taules de discussió i debat amb la participació conjunta en cadascuna d’elles de persones significatives de l’àmbit internacional, tant cívic, com polític, com activista, com econòmic, com social. Cada taula de discussió estarà formada per un ponent de perfil acadèmic i/o jurista, un altre que aporti una visió específicament pràctica i vinculada a l’activisme social o associatiu i, finalment, un ponent de perfil amb experiència des de l’àmbit de la comunicació i el periodisme. Cada sessió abordarà diferents vessants de les llibertats col·lectives i individuals, centrant especial atenció durant tota la trobada a les llibertats d’expressió i associació.
Subscriure's a: Missatges (Atom)